Lid worden?

Informatie lidmaatschap
Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Scouting Alexandergroep kun je eerst gratis komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt kennis met Scouting en met de groep. Vind je het leuk, dan kun je lid worden en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen.
Op dat moment hoor je er echt bij!

Komen kijken?
Als je een keer wilt komen kijken, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld, dan je naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum en wij nemen dan contact met je op. Vind je het echt leuk en wil je lid worden? Schrijf je dan in via ons inschrijfformulier. Als je lid bent dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kunt moet je je altijd afmelden bij de leiding.

Kleding
Als je lid bent verwachten we dat je zo snel mogelijk een Scoutfit blouse draagt. Een das en tekens draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd.  Daarnaast moet er een blouse en een das worden gekocht. Iedere speltak heeft een eigen kleur blouse. De das en de pet kun je je hele scoutingloopbaan blijven gebruiken.

Contributie
Als je lid wordt, willen we graag dat je ons machtigt om de contributie automatisch te incasseren. De contributie wordt
1x per jaar afgeschreven (rond 30 oktober). De contributie bedraagt 135,- Euro per jaar (restitutie is niet mogelijk).

Speltakken Alexandergroep
Hoe oud ben jij? Voor de verschillende leeftijdsgroepen zijn er bij Scouting zogenaamde speltakken:

Bevers: 5 tot 7 jaar

Welpen:
7 tot 11 jaar

Scouts:
11 tot 15 jaar

Explorers:
15 tot 18 jaar

Stam:
Vanaf 18 jaar en ouder

 

 

Wijzigingen doorgeven
Je persoonlijke gegevens kun je zelf aanpassen in Scouts Online. Hiervoor heb je de inloggegevens nodig, die je bij inschrijving hebt gekregen. Mocht je deze kwijt zijn, dan kun je ze daar opvragen. Een wijziging in de betaalgegevens kun je het beste direct doorgeven aan de ledenadministratie.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Overige vragen
Ook voor andere vragen over je lidmaatschap kun je hier naar toe mailen.

Opzeggen lidmaatschap
Als je wilt opzeggen als lid van Scouting Alexandergroep moet je dat schriftelijk doen via het uitschrijfformulier. Dit formulier is te vinden op onze website. Het formulier volledig invullen, ondertekenen en inleveren bij de speltakleiding of sturen naar de ledenadministratie.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Leiding worden?
Als je het leuk vindt om vrijwilligerswerk te doen en ervaring hebt met kinderen ben je van harte welkom bij de Alexandergroep! Scoutingervaring is mooi meegenomen, maar geen eis. Iedereen die leiding wil worden volgt een cursus om meer te leren over Scouting, over het maken van programma´s en het geven van leiding. Ook wordt je begeleid door onze groepsbegeleider. Als je geïnteresseerd bent, neem dan contact op met de leiding van de speltak of het bestuur of schrijf je in, via het inschrijfformulier vrijwilliger op onze website.