Informatie lidmaatschap

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 6 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Scouting Alexandergroep kun je eerst gratis komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt kennis met Scouting en met de groep. Vind je het leuk, dan kun je lid worden en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Komen kijken?

Als je een keer wilt komen kijken, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld, dan je naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum en wij nemen dan contact met je op. Vind je het echt leuk en wil je lid worden? Schrijf je dan in via ons inschrijfformulier. Als je lid bent dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kunt moet je je altijd afmelden bij de leiding.

Kleding

Als je lid bent verwachten we dat je zo snel mogelijk een Scoutfit blouse draagt. Een das en tekens draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd.  Daarnaast moet er een blouse en een das worden gekocht. Iedere speltak heeft een eigen kleur blouse. De das en de pet kun je je hele scoutingloopbaan blijven gebruiken.

Contributie

Als je lid wordt, willen we graag dat je ons machtigt om de contributie automatisch te incasseren. De contributie wordt
1x per jaar afgeschreven (rond 30 september). De contributie bedraagt 159,45 Euro per jaar (restitutie is niet mogelijk).
Betaal je de contributie in 1x dan betaal je 152,75 Euro per jaar
Voor Plusscouts is de contributie 37,- Euro per jaar (prijspeil 01-09-2024).

Speltakken Alexandergroep

Hoe oud ben jij? Voor de verschillende leeftijdsgroepen zijn er bij Scouting zogenaamde speltakken:

Welpen: 7 tot 11 jaar (in het scoutingjaar dat je 7 wordt, mag je lid worden)

Scouts:
11 tot 15 jaar

Explorers:
15 tot 18 jaar

Stam:
Vanaf 18 jaar tot 21 jaar

Plusscout: Vanaf 21 jaar

Wijzigingen doorgeven

Je persoonlijke gegevens kun je zelf aanpassen in Scouts Online. Hiervoor heb je de inloggegevens nodig, die je bij inschrijving hebt gekregen. Mocht je deze kwijt zijn, dan kun je ze daar opvragen. Een wijziging in de betaalgegevens kun je het beste direct doorgeven aan de ledenadministratie.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Opzeggen lidmaatschap

Als je wilt opzeggen als lid van Scouting Alexandergroep moet je dat schriftelijk doen via het uitschrijfformulier. Dit formulier is te vinden op onze website. Het formulier volledig invullen, ondertekenen en inleveren bij de speltakleiding of sturen naar de ledenadministratie.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

SOL (Scouting Online Nederland)

Alle leden van de alexandergroep worden in geschreven bij Scouting Nederland. Dit omdat ieder kind dan ook verzekerd is. Je kunt hier je gegevens bekijken en aanpassen. Ook kun je zien welke kinderen er bij jou in de speltak zitten. Wil je niet dat iedereen je gegevens kan inzien, dan kan dat ook aanpassen. Je zullt je dan eerst moeten registeren bij Scouting Nederland.
Klik op deze link om je te registeren: https://login.scouting.nl/account/new/ 

 

Volg deze link om rechtstreeks naar de algemene downloads te gaan. (Inschrijfformulier > Inschrijven en Gezondheidsverklaring > Persoonlijk)