Vanaf het moment dat je lid bent geworden bij de groep draag je de zogenaamde Scoutfit blouse. De Scoutfit blouse laat zien dat je bij Scouting hoort. De kleur geeft aan bij welke speltak je zit en neemt de ongelijkheid tussen de leden onderling weg. Zo ziet iedereen er hetzelfde uit en is er geen verschil. Bij iedere activiteit, zoals de wekelijkse opkomst, het kamp en jaarlijkse groepsactiviteiten, doe je als lid van Scouting je Scoutfit aan. Als je nog niet bent geïnstalleerd, mag je alleen de blouse/trui dragen, zonder tekens, das en dasring. Zodra je geïnstalleerd bent, mag je je complete Scoutfit dragen.

Je Scoutfit-blouse en das zijn verkrijgbaar bij www.scoutingshop.nl Op de website van de ScoutShop vind je ook de adressen van de fysieke ScoutShop-winkels. Verder zijn er speciale Scouting Alexandergroep truien, T-shirts en petjes te koop met ons eigen logo. Deze kun je dragen tijdens kamp of onder/over je Scoutfit. Deze kleding kun je kopen bij de speltakleiding. 

Zie hier onder het boodschappenlijstje voor onze nieuwe leden:

Omschrijving Waar te koop Prijs* Verplicht
Scoutfit Blouse van de speltak Scoutshop € 35,50 Ja
Schotse das Mc Lean 01218 Scoutshop €   7,60 Ja
T-Shirt Alexandergroep Speltakleiding Alexandergroep Op aanvraag Ja
Trui, hoodie of vest Alexandergroep Speltakleiding Alexandergroep Op aanvraag Ja
Pet Alexandergroep  Speltakleiding Alexandergroep Op aanvraag Ja
Badge Pauw t.b.v.das Gratis bij installatie €   0,00 Ja
Groepsbandnaam  Gratis bij installatie €   0,00 Ja
Regio Noord-Veluwe Flevoland (Badge) Gratis bij installatie €   0,00 Ja
Installatieteken (Badge) Scoutshop €   2,00 Ja
Speltakenteken (Badge) Scoutshop €   2,00 Ja

 * Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen en tikfouten.


 
Badges en insignes

 Badges en insignes laten zien wat de kinderen allemaal al hebben gedaan of hebben geleerd. Als een kind een bepaalde vaardigheid heeft opgedaan, krijgt het een insigne van de speltakleiding. Dit insigne mag op de Scoutfit blouse geplaatst worden. Bij Scoutingterreinen kun je badges kopen om te laten zien dat je daar geweest bent. Ook voor de rollen in de nesten, patrouilles of bakken worden gekleurde linten gebruikt die op de blouse gedragen worden. Deze worden uitgereikt door de speltakleiding.