We doen ons best om te zorgen dat scouting voor iedereen een leuke en leerzame vrijetijdsbesteding is. We willen dat iedereen die lid is van Scouting Alexandergroep zich daar thuis en veilig voelt. Toch kan het zijn de je in een situatie komt waarover je graag met iemand in vertrouwen wilt kunnen praten. Dit geldt zowel voor jeugdleden, ouders als voor vrijwilligers. Voor dit soort situaties zijn er binnen Scouting Alexandergroep twee vertrouwenspersonen aangesteld.

Wat doet de vertrouwenspersoon?

De vertrouwenspersoon is beschikbaar voor een gesprek en advies als het moeilijk of onwenselijk is om deze vragen direct met de betrokkene(n) te bespreken. Dit kan gaan om zaken rondom: pesten, alcohol, drugs, geweld of ongewenste intimiteiten. Maar het kan ook over andere zaken gaan, die betrekking hebben op het deelnemen aan Scouting. Bijvoorbeeld financiële problemen, waardoor een lid niet deel kan nemen aan een kamp.

Zoals de naam ‘vertrouwenspersoon’ al zegt, wordt alles wat met de vertrouwenspersoon wordt besproken, vertrouwelijk behandeld. Dat wil zeggen dat niemand hoeft te weten wat er met de vertrouwenspersoon is besproken of dát er met de vertrouwenspersoon contact is gezocht. Andere mensen (bestuur, ouders, betrokkenen) worden alleen ingelicht als dat samen is afgesproken. Alleen als er sprake is van strafbare feiten dan zal er, in overleg, contact gezocht moeten worden met het bestuur en het bevoegd gezag.

De vertrouwenspersoon zal samen met de melder proberen te zoeken naar een oplossing. Dat kan bijvoorbeeld een gesprek met de leiding of met het bestuur zijn. Desgewenst kan de vertrouwenspersoon hier ook bij aanwezig zijn om de melder bij te staan. De vertrouwenspersoon zal niet optreden als mediator. Ook kan de vertrouwenspersoon de melder in contact brengen met personen of instanties die verder kunnen helpen in het specifieke probleem. In ernstigere gevallen kan het ook steun zijn bij het doen van aangifte en in gang zetten van het protocol ongewenst gedrag. 

Wie is de vertrouwenspersonen bij Scouting Alexandergroep?

                           

Debbie                                                                  
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                       

Hallo mijn is naam Debbie Jongens. Vanaf mijn 10e jaar ben ik begonnen met scouting, padvinderij, heette dat toen. In Haarlem was mijn groep en daar ben ík gebleven totdat ik te onregelmatig ging werken in Ermelo. Ondertussen was ik 19 jaar. Na jaren scouting-loos te zijn geweest , begon het weer te kriebelen. Na een stukje in de krant te hebben gelezen..,ben ik sinds 2004  verbonden aan de groep. Scoutsleiding, een super leuke tijd en vanaf 2015 lid van Ondersteuningsteam. Zo zie je me regelmatig bij de opkomsten met werkzaamheden. Een fijne tegenhanger voor mijn werk; manager in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

 

Rianne              
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                        

 

Mijn naam is Rianne de kroon, ik ben sinds een paar maanden vertrouwenspersoon voor de leden van de alexandergroep, samen met Debbie hoop ik een veilige omgeving te bieden voor alle vragen en zorgen en hoop ik dat iedereen volop kan genieten van hun tijd bij deze vereniging
 
Ik ben 51 jaar en getrouwd met Pieter, samen hebben we drie kinderen, Justien, Joska en onze zoon Jelle. Zowel ik als de kinderen zijn lid geweest en Justien is nog steeds actief binnen de Alexandergroep.
 
Voor een aantal uur in de week ben ik nog werkzaam op s'Heerenloo als groepsbegeleider, werk wat ik erg graag doe en mijn collega's benoemen dat ik invoelend, sociaal ben en altijd een luisterend oor voor ze heb. Dit hoop ik ook in te kunnen zetten binnen de Alexandergroep.
 
Met enige regelmaat loop ik op zaterdag op het terrein en ben dus in voor een praatje, voor de gezelligheid of als er iets dwars zit, ook ben ik bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
met een warme groet ...